Takmičenje u radio-goniometriji Kup „Radovan Medić“

Utorak, 1.11.2016 | Sport u Vojsci

U susret Danu jedinice, 224. centar za elektronska dejstva, na terenima ispred kasarne „Radovan Medić“, danas je organizovao peto takmičenje u amaterskoj radio-goniometriji Kup „Radovan Medić“.

U prisustvu predstavnika gradske opštine Zemun, Saveza radio-amatera Srbije, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, kao i sponzora iz Beogradskog sajma, Vazduhoplovnog saveza Srbije, Radio-kluba „Novi Beograd“ i PIK Zemun, ukupno 10 ekipa, koristeći goniometre, uspešno su locirale skrivene predajnike, popularne „lisice“.

Osim četiri ekipe domaćina iz 224. centra za elektronska dejstva, učestvovale su i dve iz Brigade veze, jedna iz Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, i po jedna ekipa radio-amatera iz Sombora, Leskovca i jedna mešovitog sastava.

Prema rečima zamenika komandanta Centra pukovnika Nebojše Cvetkovića, takmičenje se održava u čast zastavnika Medića – radio-goniometriste koji je izgubio život na radnom mestu, u Somboru, 24. marta 1999. godine – a cilj je, osim sećanja na kolegu, i provera znanja i fizičke kondicije učesnika.

Pobednici u pojedinačnoj konkurenciji u kategorijama m15 i m19 bili su Vasilije Ilić i Aleksa Ilić iz Radio-kluba Leskovac, a u kategorijama m21 i m30 predstavnici  224. centra - potporučnik Ilija Kocić i stariji vodnik Nenad Đorđević.  U kategoriji m40 pobednik je „domaći“ takmičar zastavnik Dragan Nagradić, a  u kategoriji m50, predstavnik Radio-kluba Sombor Aleksandar Hajošević, čija je članica, Marija Kostić, bila najbolja među ženama.

Ekipno, najbolja je ekipa Specijalne antiterorističke jedinice MUP, drugo mesto pripalo je Radio-klubu Sombor, a treće 224. centru, dok je timski najsjajniji pehar pripao 224. centru za elektronska dejstva, srebrni – Brigadi veze, a bronzani Radio-klubu Leskovac.

Zastavnik Radovan Medić posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima bezbednosti i odbrane trećeg stepena. Kasarna je, na inicijativu pripadnika jedinice ponela njegovo ime, a u njenom krugu je postavljena i spomen-bista zastavnika Medića. 

Povezane vesti