Obuka u jedinicama vojne policije

Sreda, 7.10.2020 | Obuka
Primenjeno fizičko vežbanje u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije predstavlja jedan od oblika fizičke obuke, koji za cilj ima razvoj i održavanje fizičkih sposobnosti neophodnih za uspešno izvršavanje dodeljene misije i zadataka.

Izvodi se u mestu, pokretu, za vreme prevoženja i u svim drugim uslovima u kojima se mogu naći jedinice, a prilikom realizacije maksimalno se koriste objekti na zemljištu, priručna sredstva i vežbališta. 

Primenjeno fizičko vežbanje je sastavni deo obuke i profesionalnih pripadnika bataljona vojne policije iz sastava Kopnene vojske, koji osim sadržaja koji se izvode u drugim jedinicama, realizuju i specifične, kao što je borenje. U okviru ovog oblika fizičke obuke značajno mesto zauzima i vežbanje pod opterećenjem, koje se izvodi radi podizanja fizičkih sposobnosti na nivo neophodan za izvršavanje specifičnih i najtežih zadataka u miru i ratu.

Realizacijom časova primenjenog vežbanja, u uniformi i sa punom opremom, vojni policajci osim visoke fizičke sposobnosti stiču i samopouzdanje za realizaciju fizički izazovnih vojnopolicijskih i poslova opšte bezbednosti.
Ključne reči

Povezane vesti