Vojska Srbije je pokazala da brine o svojoj zemlji i svom narodu

Subota, 22.12.2018 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković uručili su danas ključeve od stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u beogradskom Domu Vojske.

Ministar Vulin: Vojska Srbije je pokazala da brine o svojoj zemlji i svom narodu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković uručili su danas ključeve od stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u beogradskom Domu Vojske.
 
Ministar Vulin je, nakon svečanosti dodele ključeva, istakao da je Vojska Srbije institucija u našem narodu na koju svi mogu da se oslone i koja je pokazala da brine o svojoj zemlji i svom narodu.
 
- Isto tako, Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić brine o svojoj vojsci i brine o svakom njenom pripadniku. I današnja podela stanova je nastavak brige o čoveku. Vojsku Srbije čine obučeni, motivisani i, moraju biti, i zadovoljni pripadnici – naglasio je ministar Vulin.
 
 Prema njegovim rečima, svako ko veže svoju sudbinu za Vojsku Srbije i uopšte za bezbednosni sektor može da računa da će država voditi računa i brinutio njemu.
 
- Svako ko pristupi Vojsci Srbije treba da zna da ćemo brinuti o njemu, od njegovog školovanja, radnog mesta, rešavanja stambenog pitanja, lečenja, pa čak i smeštaja u starosti. To treba da zna svaki pripadnik Vojske Srbije, kao i članovi njegove porodice. Sistem koji je namerno i planski urušavan je sistem koji ćemo sada ponovo uspostaviti, sistem koji na prvom mestu, brine o čoveku – rekao je ministar Vulin.

Vojska Srbije, zaključio je ministar odbrane, je u svim ovim teškim danima za nama pokazala da je u stanju da obezbedi mir, da obezbedi red, da sačuva naš način života i da bude odvraćajući faktor za svakoga ko bi pomislio da sa Srbijom može da se rešava bilo šta putem sile.
 
Među onima koji su danas dobili ključeve od stanova je i zastavnik Dejan Stamenković iz Niša, zaposlen na niškom vojnom aerodromu.
 
 - Posle 30 godina dobio sam stan u kome ću živeti sa porodicom. Stan je po strukturi dvosoban, sređen je i ja sam veoma zadovoljan – rekao je zastavnik Stamenković.

Stambeno pitanje je danas je, posle dve decenije čekanja, rešio i potpukovnik u penziji Milan Ivičić iz Leskovca, koji je, takođe, dobio dvosoban stan u Nišu.

- Od 1999. godine sam bez stana, a što je još važnije, posle tačno 50 godina, vraćam se u svoj rodni grad – istakao je Ivičić dodajući da je zadovoljan i stanom i njegovom lokacijom.
 
Sa ključevima od svog stana danas je put Kraljeva otišla i vojni službenik Dragana Vasiljević zaposlena u Lađevcima.
 
- Na današnji dan sam rešila veliku stvar u životu – stambeno pitanje za sebe i svoju porodicu. Prezadovoljna sam i ovim putem bih zahvalila i ministru odbrane i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije – naglašava ona dodajući da je na stan čekala više od tri decenije.

Povezane vesti