Obeležen Dan Drugog centra za obuku

Ponedeljak, 15.10.2018 | Kultura i tradicija

Dan Drugog centra za obuku, 15. oktobar obeležen je prigodnim programom u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

Svečanosti su prisustvovali zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, predstavnici firmi,penzionisani pripadnici jedinice i porodice poginulih pripadnika jedinica čiji je pravni naslednik Drugi centar za obuku.

Komandant Drugog centra za obuku pukovnik Zoran Smiljanić istakao je da je 15.oktobar datum koji nosi sećanje na dan kada su 1918. godine jedinice Druge armije pod komandom vojvode Stepe Stepanovića oslobodile grad Valjevo.

Pukovnik Smiljanić je još dodao da su vojnici koji su iz centra otišli na služenje vojnog roka u druge jedinice Vojske Srbije ponosni što su prvi deo vojnog roka služili u Valjevu. Takođe, on je istakao plodnu saradnju sa institucijama grada Valjeva i opštinama Kolubarskog okruga. 

- Sve to nas obavezuje da u narednom periodu prilikom realizacije planiranih aktivnosti ispoljimo visok stepen odgovornosti, kao i spremnosti za uspešno rešavanje svih zadataka koji se pred nas postave - rekao je pukovnik Smiljanić.

Povodom Dana centra pripređen je taktičko-tehnički zbor i dodeljena su priznanja najistaknutijim pojedincima. U programu su učestvovali Mešoviti hor Muzičke škole iz Valjeva i KUD “Krušik“.

U susret Danu Drugog centra za obuku, a povodom stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, u organizaciji grada Valjeva, Centra za kulturu i Drugog centra za obuku danas je u ovom gradu održana svečana akademija. Glumci Centra za kulturu iz Valjeva izveli su predstavu „Valjevo stradanje sloboda i sećanje“ u režiji Petra Stanojlovića nakon čega je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ izveo deo svog repertoara.

Povezane vesti