Obeležen Dan Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“

Utorak, 1.7.2014 | Aktuelnosti

U Batajnici je danas svečano obeležen Dan Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“ – 1. jul i 98 godina od osnivanja Aeroplanske radionice na Krfu. Svečanosti su, osim zaposlenih, prisustvovali i komandant Vazduhoplovstva i PVO general-major Ranko Živak, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, preduzeća i poslovnih saradnika.

U Batajnici je danas svečano obeležen Dan Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“ – 1. jul i 98 godina od osnivanja Aeroplanske radionice na Krfu.

Svečanosti su, osim zaposlenih, prisustvovali i komandant Vazduhoplovstva i PVO general-major Ranko Živak, predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, preduzeća i poslovnih saradnika.

Direktor Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“ pukovnik Despot Janković podsetio je tom prilikom na istoriju Zavoda, teške trenutke tokom poslovanja, veliku posvećenost poslu i požrtvovanost radnika. On je istakao i dostignuća u odnosu na prethodni jubilej.

– Posebno bih naveo naš značajan doprinos za vreme angažovanja jedinica ViPVO u pomoći i spasavanju stanovništva ugroženog zimskim nepogodama i skorašnjim poplavama, u održavanju ispravnosti i opravkama helikoptera Vojske Srbije. Nedavno smo podmladili tim, i zajedno ćemo uspešno ispunjavati radne zadatke i stvarati bolju budućnost za Zavod. Poželeo bih svima volju da se bore, snagu da izdrže i veru da će uspeti u ispunjenju zadataka, rekao je pukovnik Janković

Posle zvaničnog obraćanja komandanta Zavoda, uručene su nagrade istaknutim pojedincima kolektiva i zahvalnice poslovnim saradnicima.

Povezane vesti