Obilazak pripadnika 63. padobranske brigade

Petak, 8.5.2020 | Iz jedinica
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde su prisustvovali izvođenju padobranske obuke.

Komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić referisao je o realizaciji više padobranske obuke u toj brigadi, nakon čega je prikazano desantiranje padobranaca iz aviona An-26 uz korišćenje desantnih i specijalnih padobrana.

Ministar Vulin je istakao da je 63. padobranska brigada jedna od najelitnijih jedinica naše vojske, čiji su pripadnici i za vreme vanrednog stanja, ne samo radili ono što im je dato i stavljeno u zadatak, već su se neprekidno pripremali i obučavali.

— Prisustvujemo najvišem obliku padobranske obuke i vidimo da su svi ovi ljudi spremni, sigurni i sposobni, opremljeni i sasvim u stanju da ispune bilo koji zadatak koji se stavi pred njih. Zahvaljujući odluci vrhovnog komandanta Vojske Srbije i njegovom naređenju, 63. padobranska je ponovo brigada i očekujemo da ćemo proces njenog preformiranja završiti veoma brzo na ponos i vojske i Srbije — naglasio je ministar Vulin.

Tokom obilaska je prikazano izvođenje više padobranske obuke, rad na zemaljskom delu obuke u padobranskom hangaru, kao i izvršenje padobranskog skoka desantnim padobranom sa visine od 600 metara.

Povezane vesti