Obuka vojnika na služenju vojnog roka u Prvoj brigadi KoV

Utorak, 6.7.2021 | Obuka
Nakon uspešno završene individualne obuke u centrima Komande za obuku, deo vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2021“ raspoređen je u jedinice Prve brigade kopnene vojske.

U ovom periodu obučavanja, u brigadi se realizuju sadržaji kolektivne i specijalističke obuke za izvršavanje zadataka u inžinjerijskim jedinicama Vojske Srbije.

Osim planirane obuke, vojnici učestvuju i u realizaciji redovnih zadataka jedinica u koje su raspoređeni, i tako u terenskim uslovima rada unapređuju znanja i veštine za savlađivanje različitih prepreka, uređenje puteva i zaprečavanje.

Vojnici roda inžinjerije tokom vojnog roka ovladavaju brojnim veštinama, kao što je rukovanje inžinjerijskim mašinama i drugim sredstvima, što im pruža mogućnost za lakše zaposlenje u brojnim sektorima.

Visok nivo zainteresovanosti za obuku, praćen dobrim uslovima za usavršavanje doprinosi da se veliki broj vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka prijavljuje za nastavak vojničke karijere u svojstvu profesionalnog vojnika, što je slučaj i sa vojnicima generacije „mart 2021“.

Povezane vesti