Počela vežba Sajber Tesla 2018

Utorak, 5.6.2018 | Obuka

U kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Gornjem Milanovcu juče je počela petodnevna komandno-štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja Sajber Tesla 2018, čija je tema odbrana telekomunikaciono-informacionog sistema od pretnji iz sajber prostora.

Podizanje sposobnosti Vojske Srbije za reagovanje na visokotehnološke napade i unapređenje saradnje državnih organa i međunarodnih institucija u zaštiti nacionalnog informacionog prostora, ciljevi su ovogodišnjeg Sajber Tesle.

Rukovodilac vežbe je pukovnik Željko Đukić iz Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije, a osim pripadnika Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja na vežbi učestvuju i predstavnici privatnog i javnog sektora naše zemlje koji obavljaju poslove u oblasti informacione bezbednosti.

U rukovodstvu vežbe, koja se izvodi u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja u oblasti zaštite sajber prostora, ističu da je Sajber Tesla značajna jer se njenim izvođenjem unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, razmenjuju iskustava iz oblasti informacione bezbednosti i unapređuje bilateralna vojna saradnja.

Povezane vesti