General Mojsilović sa pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade na Batajnici

Četvrtak, 15.11.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović sa saradnicima danas je obišao 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu Batajnica.

Tom prilikom zamenik komandanta 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Saša Mijailović izvestio je načelnika Generalštaba o stanju u brigadi, koja je zadužena za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije, neposrednu vatrenu podršku snagama kopnene vojske, prevoženje i transport vazdušnim putem, traganje i spasavanje, izviđanje i letačku obuku.

Posle referisanja zamenika komandanta brigade, general Mojsilović je obišao trenažer za avion MiG-29, hangar za školski avion V-54 lasta i helikoptere, hangare za avione MiG-29 i Supergaleb G-4, a obišao je i dežurnu jedinicu lovačke avijacije u sistemu protivvazduhoplovne odbrane.

Uz pohvale za učešće 204. vazduhoplovne brigade na vežbi „Vek pobednika 1918-2018“, general Mojsilović je u razgovoru s pripadnicima brigade istakao da je Vojska Srbije prikazanim na vežbi dokazala da u nju vredi ulagati. Načelnik Generalštaba je najavio dalje poboljšanje uslova rada i standarda pripadnika Vojske Srbije, uz napomenu da jedinica već treba da se priprema za prijem letelica koje sledeće godine stižu u naše vazduhoplovstvo.

Povezane vesti