Novogodišnja humanitarna akcija na aerodromu u Batajnici

Četvrtak, 26.12.2019 | Civilno-vojna saradnja
Tradicionalna novogodišnja humanitarna akcija „Sletanje Deda Mraza i Dobre vile“ za mališane iz škola za decu sa smetnjama u razvoju, održana je danas na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Deda Mraz i Dobra vila došli su do 38 mališana avionom „AN-26“ iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile.

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ iz Stare Pazove, deca iz Humanitarne fondacije „SOS Dečija sela Srbija“ iz Obrenovca i Zemuna, kao i deca iz mnogočlanih porodica, dočekali su Deda Mraza i Dobru vilu s osmesima na licima, a zatim su imali priliku da uđu u avion i druže se sa posadom vazduhoplova.

Humanitarnu akciju već osmu godinu zaredom organizuju pripadnici 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO, zaposleni u Vojnomedicinskoj akademiji i članovi Studentske humanitarne fondacije „Osmeh na dar“ Pravnog fakulteta iz Beograda.

Kako je istakla Anđela Jović iz organizacije „Osmeh na dar“, reč je o veoma “lepoj i specifičnoj akciji”.

— Ono što mi vidimo kad realizujemo akciju su dečiji osmesi, topao zagrljaj i njihova nesebičnost koju nam pružaju. Ovo je zaista jedna specifična akcija i mi se svake godine trudimo da uključimo što veći broj dece, rekla je predstavnica organizacije „Osmeh na dar“.

Druženje sa Deda Mrazom, Dobrom vilom i organizatorima nastavljeno je u vojničkom restoranu 204. vazduhoplovne brigade, gde su na radost svih mališana podeljeni novogodišnji paketići.

Povezane vesti