Takmičenje u vojnim veštinama u RV i PVO i u Centralnoj logističkoj bazi

Sreda, 5.9.2018 | Obuka

Pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO i pripadnici Centralne logističke baze imali su priliku prethodnih nekoliko dana da pokažu svoje veštine na takmičenjima u vojnim veštinama koja su organizovana u okviru ovih sastava Vojske Srbije.

Trodnevno takmičenje pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i PVO u individualnim osnovnim vojnim veštinama danas je završeno dodelom priznanja najboljim u kasarni „NH Milan Blagojević“ u Kragujevcu. 

Pedeset takmičara iz svih jedinica ovog vida Vojske Srbije takmičilo se u dvanaest disciplina. Najinteresantnija su bila nadmetanja u gađanju iz automatske puške, izvlačenju ranjenika, kopanju zaklona i postavljanju protivtenkovskih mina. 

Najbolje rezultate u ukupnom plasmanu postigli su vodnik Slobodan Gajić i desetar Ivica Stanković iz 250. raketne brigade i desetar Nemanja Petrović iz 98. vazduhoplovne brigade.

U Centralnoj logističkoj bazi završena su takmičenja u individualnim i kolektivnim vojnim veštinama, koja su realizovana na poligonima Prvog logističkog centra, strelišta „Bubanj potok“ i na aerodromu Kovin.

U dvodnevnom nadmetanju 64 takmičara u sedam individualnih i dve kolektivne vojne veštine, u ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Prvog logističkog centra, drugo i treće mesto osvojile su ekipe Drugog i Trećeg skladišnog bataljona. 

Takmičenje je završeno svečanim postrojavanjem i dodelom diploma i pehara koje je najboljima uručio komandant Centralne logističke baze brigadni general Petar Latković. 

Povezane vesti