Prijem oficira nakon završetka GŠU

Ponedeljak, 8.7.2019 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa oficirima koji su nakon završetka Generalštabnog usavršavanja (GŠU) raspoređeni u Generalštab i jedinice Vojske Srbije.

Izražavajući zadovoljstvo što je Vojska Srbije od danas bogatija za generaciju oficira školovanih za najviše i najodgovornije dužnosti u sistemu odbrane, general Mojsilović je naglasio da će na visokim dužnostima na koje su postavljeni oni biti u prilici da primene znanja stečena na usavršavanju i pokažu liderske sposobnosti.

Oficirima koji su završili GŠU načelnik Generalštaba je govorio o aktuelnom stanju i perspektivama razvoja Vojske Srbije i izrazio očekivanje da će svojim radom i znanjem doprineti unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti sastava u koje su raspoređeni, a time i Vojske Srbije u celini.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.

Povezane vesti