Pojačano angažovanje Vojske Srbije širom zemlje na suzbijanju kovida-19

Ponedeljak, 30.3.2020 | Aktuelnosti
Vojska Srbije nastavlja angažovanje na pružanju podrške lokalnim samoupravama, zdravstvenim i socijalnim ustanovama i drugim državnim organima u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije kovid-19.

Snage Vojske Srbije obezbeđuju ustanove za starija lica i odrasle osobe u Republici Srbiji. Pojačano je i angažovanje na obezbeđenju objekata za zdravstveni nadzor povratnika iz inostranstva koji su otvoreni na novim lokacijama u Beogradu, Kladovu i na Zlatiboru.

Na Beogradskom sajmu, jedinice ABHO postavile su dezinfekcionu stanicu kako bi se obezbedila neprekidna biološka dezinfekcija ljudi i pokretnih stvari i sprečilo širenje virusa korona van objekta.

U hali „Čair“, niškim osnovnim školama „Duško Radović“ i „Mika Antić“ i na Novosadskom sajmu pripadnici Vojske Srbije sa volonterima pripremaju objekte za zdravstveni nadzor osoba sa lakšim simptomima.

Pripadnici Vojske Srbije su dezinfikovali ulice i trgove u Valjevu i Ćupriji, u kojima je posebno teška epidemiološka situacija, a u Kruševcu su dopremali dezinfekciono sredstvo do više lokacija u gradu.

Vojska Srbije ostaje spremna i sposobna za dodatno angažovanje u uslovima vanrednog stanja sa ciljem suzbijanja i sprečavanja širenja kovida-19 i zaštite građana.
Ključne reči

Povezane vesti