Pripreme za evaluaciju inžinjerijske čete opšte podrške

Utorak, 5.4.2016 | Obuka

Tim Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja, koji predvodi potpukovnik Antonio Maritato, boravi u poseti našoj zemlji radi priprema za izvođenje taktičke vežbe i samoevaluacije nivoa 1 inžinjerijske čete opšte podrške Vojske Srbije.

Tokom trodnevne posete biće usaglašena dokumenta za taktičku vežbu i samoevaluaciju inžinjerijske čete i izvršena provera funkcionisanja baze podataka evaluatorskog softvera Koncepta operativnih sposobnosti.

Aktivnostima rukovodi vođa Nacionalnog evaluatorskog tima Vojske Srbije pukovnik Mario Arbutina iz Uprave za operativne poslove (J-3), a u radu učestvuju i oficiri na ključnim pozicijama u rukovodstvu vežbe.

Taktička vežba „Stena 01“ i samoevaluacija nivoa 1 inžinjerijske čete opšte podrške Vojske Srbije održaće se od 26. septembra do 1. oktobra ove godine u bazi „Jug”, uz učešće evaluatora iz partnerskih zemalja i posmatrača iz Evropske komande vojske SAD.

Inžinjerijsku četu iz sastava 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske Republika Srbije je deklarisala za učešće u multinacionalnim operacijama prema Konceptu operativnih sposobnosti. Koncept operativnih sposobnosti je program kojim se izgrađuje, dostiže i verifikuje interoperabilnost i operativna sposobnost deklarisanih jedinica za učešće u operacijama odgovora na krizu i drugim operacijama.

Povezane vesti