Obeležen Dan Treće brigade kopnene vojske

Ponedeljak, 7.10.2019 | Kultura i tradicija
U niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske, koji se obeležava 7. oktobra u spomen na dan kada je Drugi pešadijski puk prvog poziva Moravske divizije „Knjaz Mihailo“, poznat kao „gvozdeni“, započeo učešće u Prvom Balkanskom ratu.

Povodom Dana Treće brigade nagrađeni su i pohvaljeni istaknuti pripadnici jedinice, dok je vredno priznanje za najbolju jedinicu brigade pripalo izviđačkoj četi kojom komanduje major Miloš Milošević. Uručena su i priznanja za najbolje odeljenje, poslugu i pojedince, kao i značke primernim vojnicima i starešinama i odličnim strelcima. 

U okviru svečanosti organizovan je i taktičko-tehnički zbor na kome su brojni građani, učenici osnovnih i srednjih škola mogli da vide deo sredstava koja su u upotrebi u brigadi, a zapaženu ulogu imala je i Organizacija Crvenog krsta iz Niša koja svake godine učestvuje u ovoj svečanosti. Nakon defilea jedinica, vojni folklorni ansambl „Šajkača“ izveo je atraktivan program.

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović sa saradnicima, načelnici i predstavnici Nišavskog, Topličkog i Pirotskog upravnog okruga, gradonačelnici Niša i Prokuplja, episkop Niški i vojni Gospodin Arsenije, predstavnici islamske i rimokatoličke zajednice, penzionisani pripadnici Vojske i mnogobrojni gosti i građani.

Povezane vesti