Završeno sportsko prvenstvo Kopnene vojske

Subota, 24.6.2017 | Sport u Vojsci

U kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, juče je svečano završeno 6. Sportsko prvenstvo Kopnene vojske, a posle pet dana sportskog nadmetanja u šest disciplina, pobednik prvenstva je ekipa „Kraljevo“.

U kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, juče je svečano završeno 6. Sportsko prvenstvo Kopnene vojske.

Posle pet dana sportskog nadmetanja u šest disciplina, pobednik Sporskog prvenstva je ekipa „Kraljevo“, sastavljena od takmičara iz Druge brigade Kopnene vojske, 246. bataljona ABHO i Tehničko-remontnog zavoda „Čačak“.

Pehar i priznanja predstavnicima najbolje plasiranim ekipama uručio je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji je na kraju i zatvorio takmičenje.

– Pobedničkoj ekipi „Kraljevo“, čestitam na osvojenom prvom mestu, a ostalim ekipama i takmičarima želim dobro zdravlje, uspeh i više sreće na narednim takmičenjima – rekao je general Simović.

Diplome i pehare najuspešnijim takmičarima uručili su i general-major Želimir Glišović, brigadni general Željko Petrović, pukovnici Željko Kuzmanović, Predrag Grbić, Slobodan Stopa, Miroljub Čupić, Zvonko Stojković i Srđan Petković i kapetan broda Andrija Andrić.

Zatvaranju 6. Sportskog prvenstva Kopnene vojske prisustvovali su i komandanti samostalnih bataljona Kopnene vojske, pripadnici Komande Kopnene vojske i drugih jedinica iz garnizona Niš, kao i predstavnici niške opštine Pantelej, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, Sportskog centra „Čair“, Streljačkog kluba „GT Leskovac“, Studentskog kulturnog centra Niš i Scensko  muzičkog udruženja „Srma“, koji su pomogli organizaciju ovog Sportkog prvenstva.

Zastavu Republike Srbije, sa jarbola, spustili su najuspešniji takmičari u disciplinama vojni višeboj i streljaštvo, stariji vodnik Dalibor Anđelković i zastavnik Jovica Bubalo.  

Povezane vesti