Usavršavanja u Centru za obuku logistike

Ponedeljak, 21.9.2020 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima u Centru za obuku logistike u toku je realizacija obuke i usavršavanja za različite specijalnosti oficira, podoficira, profesionalnih vojnika, civilnih lica i kadeta Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Reč je o naprednoj inidividualnoj obuci, tokom koje se stiču neophodna stručnospecijalistička znanja i veštine za vojnoevidencionu specijalnost službi logistike.

Polaznici kurseva i obuka, organizovani u osamnaest nastavnih grupa, osposobljavaju se za izvršavanje širokog spektra zadataka iz domena tehničke, intendantske, sanitetske i saobraćajne službe i stiču znanja o organizaciji i tehnologiji rada u logističkim jedinicama Vojske Srbije.

Obuku izvode instruktori, predavači i ispitivači koji su osposobljeni za izvođenje obuke prema verifikovanim standardima specijalističke obuke, kao i predavači, ispitivači i instruktori sertifikovani u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja Republike Srbije.

Realizacijom obuke i usavršavanja u Centru za obuku logistike sistem odbrane dobija obučene i osposobljene kadrove, sposobne za samostalno obavljanje odgovornih dužnosti u organima logistike i logističkim jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti