Načelnik Generalštaba u 4. brigadi i Kopnenoj zoni bezbednosti

Sreda, 28.11.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović sa saradnicima obišao je 4. brigadu Kopnene vojske i jedinice Vojske Srbije angažovane u Kopnenoj zoni bezbednosti.

U vranjskoj kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“, načelnika Generalštaba dočekao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović. 

Nakon referisanja komandanta 4. brigade Kopnene vojske brigadnog generala Slobodana Stope o stanju u jedinici i zadacima koje brigada realizuje s osvrtom na zadatke obezbeđenja administrativne linije prema KiM i kontrole Kopnene zone bezbednosti, general Mojsilović je sagledao razmeštaj, red i organizaciju rada u ovoj kasarni.

U nastavku načelnik Generalštaba je obišao strelište „Vrtogoš“, gde se upoznao sa stepenom izvršenih radova i planiranim objektima za izgradnju, radi stavljanja ovog strelišta u  funkciju. 

Na objektu „Gornji Vrtogoš“ general Mojsilović je prisustvovao prikazu angažovanja snaga, a potom je obišao bazu „Kadrova čuka“. 

Obraćajući se starešinama i vojnicima tokom obilaska, general Mojsilović je predstavio mere koje se preduzimaju radi daljeg poboljšanja standarda pripadnika Vojske i uslova za rad,  istakavši da se tokom današnjeg obilaska još jednom uverio u visok nivo obučenosti i morala pripadnika Vojske Srbije.  

Načelnik Generalštaba je posetu Kopnenoj zoni bezbednosti završio obilaskom baze „Jug“, kojom prilikom je zamenik komandanta Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije potpukovnik Ivan Simonović referisao o stanju u jedinici i prezentovao novoizgrađene objekte. Pripadnici Centra prikazali su mogućnosti simulatora virtuelnog borbenog prostora i integrisanog sistema za simulaciju pogodaka, kao i laserskog trenažera za obuku u gađanju koji se od novembra ove godine koristi u obuci pripadnika Vojske Srbije.

Pored načelnika Generalštaba obilasku 4. brigade Kopnene vojske i jedinica Vojske Srbije angažovanih u Kopnenoj zoni bezbednosti prisustvovali su načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-major Ilija Todorov, načelnik Uprave za logistiku brigadni general Željko Ninković i načelnik Uprave za ljudske resurse pukovnik Savo Iriškić.

Povezane vesti