General Diković sa načelnikom generalštaba Belorusije

Sreda, 9.11.2016 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa svojim kolegom iz Republike Belorusije, general-majorom Olegom Aleksejevičem Belokonjevim.

Tokom susreta prvih ljudi dveju vojski, nakon zvanične posete generala Dikovića Minsku u aprilu i razgovora na Sjangšan forumu prošlog meseca u Kini, načelnik Generalštaba Vojske Srbije je još jednom zahvalio Republici Beolorusiji na zalaganju za odbranu međunarodnog prava i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Generali su razgovarali o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, vojnoobrazovnoj i vojnomedicinskoj saradnji, kao i o pripremi i obuci specijalnih jedinica i učešću u multinacionalnim operacijama.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zboh uspešne saradnje na multinacionalnoj vojnoj vežbi „Slovensko bratstvo 2016“, na kojoj učestvuju i vojnici Oružanih snaga Ruske Federacije.

U planu posete general-majora Olega Aleksejeviča Belokonjeva, osim današnjeg prisustva danu visokih zvanica vežbe „Slovensko bratstvo“, je i prijem u Ministarstvu odbrane, kao i obilazak Vojnomedicinske i Vojne akademije.

Povezane vesti