Uspeh pripadnika Vojske Srbije na Novosadskom maratonu

Nedelja, 13.10.2019 | Sport u Vojsci
Sportisti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postigli su danas izuzetan uspeh osvojivši nekoliko medalja na 27. novosadskom maratonu.

Na trci 10,5 kilometara za žene pripadnice Vojske Srbije bile su ubedljivo bez premca sa osvojena prva tri mesta - prvo mesto osvojila je kapetan Nevena Jovanović, drugo Nataša Ćulafić i treće potporučnik Marina Radovanović. U trci 10,5 kilometara za muškarce pobedničko postolje pripalo je razvodniku Đuri Borbelju, dok je u trci na 25 kilometara za muškarce briljirao potpukovnik Nenad Milosavljević.

U konkurenciji od 18 timova, u štafetnom maratonu, pobedu su odneli maratonci Specijalne brigade.

Na današnjem maratonu učestvovalo je 133 sportista Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, uz više od 800 sportista iz 17 država sa svih kontinenata, takmičeći se u pet atletskih disciplina - maratonu na 42, trkama na 33, 25 i 10,5 kilometara i štafetnom maratonu.

Za zaštitno lice ovogodišnjeg Novosadskog maratona proglašena je atletičarka kapetan Nevena Jovanović pripadnica Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Današnji maraton bila je i prilika da bude predstavljena atletska ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja 16. oktobra, uz još četrdesetak sportista, putuje u NR Kinu na Svetske vojne igre.

Među pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbine koji putuju u Kinu su maratonci potpukovnik Nenad Milosavljević, kapetani Blažo Maksimović i Nevena Jovanović, razvodnik Đuro Borbelj, Nataša Ćulafić, Mihail Dudaš, Milica Emini i trener Snežana Stančetić, svi s impozantnim sportskim rezultatima i brojnim osvojenim medaljama na prestižnim domaćim i međunarodnim sportskim takmičenjima.

O tim sportistima govorio je brigadni general Siniša Radović šef Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM).

- Oko 60 sportista Ministarstva odbrane i Vojske Srbije - atletičari, dzudisti, orijentirci, padobranci, rvači, tekvondo borci, triatlonci, plivači, reprezentativci Republike Srbije na Svetskim vojnim igrama u Kini boriće se u 10 sportskih disciplina rame uz rame sa više od 6.000 sportista pripadnika vojski iz celog sveta. Nismo neskromni, a uz ovako kvalitetne sportiste i očekivanja su velika - rekao je general Radović.

Povezane vesti