Nenajavljen obilazak ministra odbrane poligonu „Peskovi“

Utorak, 15.8.2017 | Aktuelnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin bio je danas u obilasku logorovanja polaznika 11. klase Osnovnog kursa za podoficire i vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2017“ na poligonu „Peskovi“.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin bio je danas u nenajavljenom obilasku stacionarnog logorovanja polaznika 11. klase Osnovnog kursa za podoficire u 2. modulu i vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2017“ na poligonu „Peskovi“.

Ministar je, u pratnji državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Aleksandra Živkovića, pratio polaganje završnog ispita 11. klase iz taktike obuke rodova i službi KoV – pešadije, artiljerije, OMJ, inžinjerije, ABH, logistike i veze. Ministru odbrane se u obilasku naknadno pridružio potpukovnik Milomir Rajić, zamenik komandanta Centra za obuku KoV Požarevac, organizator tog stacionarnog logorovanja.

- Mi smo danas u nenajavljenoj poseti da vidimo kako se naše jedinice obučavaju, da li sve rade u skladu sa propisima, kakav je kvalitet obuke – rekao je ministar Vulin i istakao da je obučenost u našoj vojsci na prvom mestu.

- Mogu druge armije da budu bolje opremljene od nas, ali ne mogu da budu bolje obučene i ne možemo ni na koji način da ove momke pošaljemo na izvršenje zadataka da nisu prošli najbolju i najsavremeniju obuku. Napor i trud koji ulažu starešine je za svaku pohvalu i oni svakako daju rezultate. Kad god se naši vojnici nalaze na vežbama sa najmoćnijim i najsnažnijim vojskama na svetu uvek donesu sve pohvale za obučenost, za osposobljenost i naravno za entuzijazam, kojim pristupaju ispunjavanju svojih svakodnevnih zadataka. Mi ćemo kao ministarstvo nastaviti da insistiramo na procesu obučavanja, nastavićemo da insistiramo da obuka mora da bude ono što opredeljuje našeg vojnika i ono što razlikuje našeg vojnika od svih ostalih. A svakako posebno insistirajući na bezbednosti našeg vojnika i da sve što se radi bude u skladu sa najvišim mogućim standardima.

Ministar odbrane je rekao da se naše jedinice opremaju sve boljim i sve savremenijim oružjem ali to, kako je istakao, nikada nije dovoljno ako nemate obučenog i spremnog vojnika.

- A mi to imamo na ponos naše zemlje – istakao je ministar Vulin.  

Povezane vesti