U susret Danu Vojske Srbije održani prikazi naoružanja i vojne opreme

Subota, 21.4.2018 | Kultura i tradicija

Na ulicama i trgovima Jagodine, Kikinde, Ivanjice i Surdulice danas su pravu atrakciju predstavljali prikazi naoružanja i vojne opreme koje je Vojska Srbije priredila za žitelje ovih gradova.

Izvedeni taktičko-tehnički zborovi samo su deo brojnih manifestacija kojima Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležavaju 23. april – Dan Vojske Srbije, kao sećanje na Drugi srpski ustanak podignut istog datuma, na Cveti, 1815. godine u Takovu.
 
Izloženo naoružanje i vojna oprema privukli su veliku pažnju, a pripadnici Vojske Srbije su, kao i uvek, bili raspoloženi za razgovor sa zainteresovanim posetiocima, koji su rado postavljali pitanja o raznim segmentima vojne profesije.

Na današnjim prikazima našlo se lično i kolektivnog naoružanje pešadije, sredstva telekomunikacija, optoelektronska sredstva, samohodni višecevni lanser raketa oganj, protivavionski top bofors, protivavionski sistem strela 1M, terensko vozilo hamvi, kao i zaštitna oprema pripadnika vojne policije. 
 
Od 19. do 21. aprila deo naoružanja i vojne opreme prikazan je u Vrbasu, Smederevu, Boru, Pirotu, Vršcu, Loznici, Čačku, Aranđelovcu, Kikindi, Jagodini, Ivanjici i Surdulici, a centralni događaj kojim će biti obeležen Dan Vojske Srbije je svečana akademija u Centru „Sava“ 23. aprila, od 20 časova.
Ključne reči

Povezane vesti