Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Sreda, 13.1.2021 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima u centrima za obuku Vojske Srbije realizovana je provera osnovne individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji su vojničku uniformu obukli početkom decembra prošle godine.

Vojnici su se u periodu obučavanja teoretski i praktično osposobljavali za rukovanje različitim vrstama naoružanja, ovladali su osnovnim taktičkim radnjama i uspešno su položili test fizičke provere kako bi spremno dočekali proveru obučenosti.

Na završnom ispitu individualne osposobljenosti vojnici su u toku prvog dana praktično rešavali zadatake iz taktičke obuke, dok su drugog dana teoretski i praktično pokazali znanja, sposobnosti i veštine na sredstvima za koja su se obučavali, kao i poznavanje strojeve obuke i Pravila službe Vojske Srbije. 

Ova generacija vojnika je pokazala odlične rezultate, a više od 80% njih je izrazilo nameru da konkuriše za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu profesionalnog vojnika. 

Vojnici će neposredno nakon završetka provere individualne obučenosti, služenje vojnog roka nastaviti u centrima za specijalističku obuku, gde će se obučavati za različite specijalnosti u okviru rodova i službi.

Povezane vesti