Poseta načelnika Generalštaba Republici Kipar

Sreda, 4.12.2019 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u poseti Republici Kipar, sa delegacijom Vojske Srbije, na poziv komandanta Nacionalne garde Kipra general-pukovnika Ilijasa Leontarisa.

Tokom zvaničnih razgovora delegacija Vojske Srbije i Nacionalne garde Kipra razmatrane su mogućnosti za unapređenje vojno-vojne saradnje i razmenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu. Dogovoreno je da težište saradnje u narednom periodu bude na obuci i usavršavanju, obuci specijalnih i inžinjerijskih jedinica, kao i saradnji u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Naglašen je značaj angažovanja pripadnika Vojske Srbije u misiji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP), u kojoj pripadnici Vojske Srbije učestvuju od 2010. godine.

Tokom boravka u Republici Kipar, načelnik Generalštaba Vojske Srbije se sastao i sa ministrom odbrane te zemlje Savasom Angelidisom, a u nastavku posete general Mojsilović će obići 4. pešadijsku brigadu i bazu specijalnih snaga Nacionalne garde Kipra i položiti venac na vojnom groblju Makedonitisa.

Povezane vesti