Specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO

Sreda, 18.11.2020 | Obuka
U Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i PVO na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici realizuje se šestonedeljna specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2020“.

Vojnici se u Centru obučavaju za specijalnosti roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničke službe vazduhoplovno-tehničke specijalnosti.

Obuka se realizuje na protivavionskim topovima L/70 „bofors“, raketnim sistemima „neva-M“, „kub-M“ i S-2M, te na stacionarnim i mobilnim centrima vazdušnog osmatranja i javljanja. Radi sticanja znanja i veština za obavljanje dužnosti poslužilaca i operatera na raketnim i radarsko-računarskim sistemima vojnici prolaze sadržaje iz taktičke, vatrene i fizičke obuke, i teme iz predmeta sredstva i oprema.

Znanja stečena na obuci vojnici će praktično primenjivati u jedinicima Vojske Srbije u koje će po završetku specijalističke obuke biti upućeni na dalje služenje vojnog roka.

Povezane vesti