Sahranjeni piloti major Krsnik i kapetan prve klase Vasiljević

Utorak, 29.9.2020 | Aktuelnosti
Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji su poginuli 25. septembra prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, sahranjeni su danas uz vojne počasti.

Major Dejan Krsnik je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, sahrani su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Srđan Petković.

U znak sećanja i večne zahvalnosti otadzbine za sve što je major Krsnik za nju učinio zastava Republike Srbije predata je njegovom sinu.

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Kapetan prve klase Zvonko Vasiljević sahranjen je na groblju u selu Donja Borina kod Malog Zvornika. Pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Republike Srbije u znak sećanja i večne zahvalnosti otadzbine za sve što je kapetan prve klase Vasiljević za nju učinio predata je njegovoj supruzi.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Povezane vesti