Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Sreda, 24.3.2021 | Kultura i tradicija
Komemorativnim svečanostima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća kraj spomen-obeležja stradalim pripadnicima Vojske Jugoslavije u svim garnizonima, danas je obeležen Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović vence je položio kraj Spomenika poginulima u toku ratova 1990–2000. i NATO agresije na SRJ 1999. godine i u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović venac je položio kraj spomen-obeležja „Glasnik sa Straževice“ na brdu Straževica. Zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković venac je položio kraj Spomenika palim borcima u ratovima 1990–1999. godine u Prokuplju.

Delegacija Kopnene vojske položila je vence kod Spomen-kapele i Spomenika žrtvama NATO agresije 1999. godine u centru Niša.

Delegacija Ratnog vazduhoplovstva i PVO, koju je predvodio komandant general-major Duško Žarković, venac je položila kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i PVO, kod zgrade Komande u Zemunu.

Komandant Garde general-major Milomir Todorović položio je venac kraj spomen-obeležja ispred Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“.

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji, koja je započela na današnji dan pre 22 godine, tradicionalno se obeležava u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, a pripadnici Vojske Srbije polaganjem venaca uključili su se u obeležavanje Dana sećanja i na lokalnom nivou.

Komemorativne svečanosti su održane uz punu primenu mera za suzbijanje i sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid 19.

Povezane vesti