Čestitke pripadnicima obaveštajne službe i Vojnoobaveštajne agencije

Ponedeljak, 4.3.2019 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uputio je čestitke pripadnicima obaveštajne službe i Vojnoobaveštajne agencije povodom 5. marta – Dana službe i Dana Agencije.


ČESTITKA PRIPADNICIMA OBAVEŠTAJNE SLUŽBE POVODOM 5. MARTA – DANA SLUŽBE


Povodom 5. marta – Dana obaveštajne službe, svim pripadnicima službe čestitam Dan službe.

Na današnji dan pre 135 godina doneta je Uredba o đeneralštabnoj struci, kojom je prvi put u modernoj srpskoj državi ustanovljena organizaciona celina vojske koja se isključivo bavila vojnoobaveštajnom delatnošću.

Operativno odeljenje Glavnog Đeneralštaba bilo je podeljeno na Spoljni i Unutrašnji odsek. Spoljni odsek je proučavao zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega, njihovu organizaciju, popunjavanje, sastav, brojno stanje, razmeštaj, školstvo i ustrojstvo. 

Svojim radom, zalaganjem, profesionalizmom i osposobljenošću uspešno ste realizovali sve postavljene zadatke i doprineli unapređenju sistema odbrane.

Uz čestitke za praznik, želim vam puno uspeha u radu uveren da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati zadatke koji su vam povereni.  


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović



ČESTITKA PRIPADNICIMA VOJNOOBAVEŠTAJNE AGENCIJE POVODOM 5. MARTA – DANA AGENCIJE


Pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije čestitam 5. mart – Dan agencije. 

Svojim zalaganjem uspešno baštinite tradiciju dugu 135 godina i svedoci ste činjenice da je pravovremena i tačna informacija oduvek bila vrednost koja se merila suvim zlatom. 

Zahvaljujući visokoobrazovanom i profesionalnom kadru i primeni savremenih metoda u prikupljanju i obradi podataka, dostigli ste visoke standarde i stekli ugled. 

U želji da i ubuduće uspešno odgovorite svim izazovima obezbeđujući stabilnost sistema odbrane Republike Srbije, čestitam vam Dan Agencije.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general-potpukovnik
Milan Mojsilović

Povezane vesti