Stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka

Petak, 27.12.2019 | Obuka
Decembarska generacija vojnika na služenju vojnog roka iz centara za obuku Komande za obuku nalazi se na stacionarnom logorovanju. 

Vojnici iz Drugog centra za obuku koji su pre mesec dana stupili u redove Vojske Srbije i koji su završili period prilagođavanja i stekli osnovna vojnička znanja i veštine, obuku izvode na poligonima „Sedlari“ i „Peti puk“ kod Valjeva.

Težište u obučavanju vojnika je na realizaciji pripremnih gađanja iz automatske puške u dnevnim i noćnim uslovima, kao i izvršenje pripremnog gađanja ručnom bombom, a tokom taktičke obuke vojnici se osposobljavaju za osmatranje, orijentaciju u prostoru i u radnjama i postupcima vojnika u borbi.

Nakon povratka s logorovanja sledi treći, ujedno završni deo individualne obuke - evaluacija vojnika, gde će komandiri steći uvid u stepen njihove obučenosti za izvršenje određenog zadatka. Vojnici koji uspešno savladaju evaluaciju upućuju se u centre za specijalističku obuku gde se obučavaju u okviru svojih specijalnosti nakon čega nastavljaju služenje vojnog roka u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti