Otvoreno 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije

Ponedeljak, 27.5.2019 | Sport u Vojsci

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović otvorio je danas 7. sportsko prvenstvo Vojske Srbije na terenima Vojne akademije u kasarni „ General Jovan Mišković“ u Beogradu.

Otvarajući takmičenje načelnik Generalštaba general Mojsilović istakao je da se kroz jačanje, razvoj i popularizaciju fizičke obuke i sporta podiže sposobnost jedinica i sastava za izvršenje dodeljenih misija i zadataka.

- Prethodna takmičenja su tokom realizacije u velikoj meri doprinela da sport i sportsko nadmetanje budu u centru dešavanja u našim jedinicama i da pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane kroz učešće i pripreme za naredna takmičenja postignu rezultate koji su odraz visoke fizičke pripremljenosti - istakao je general Mojsilović, dodajući da je Sportsko prvenstvo Vojske Srbije odlična prilika da se pokaže koliki se značaj pridaje fizičkim sposobnostima i sportu uopšte i koliki je napredak ostvaren primenjujući nove, moderne standarde u vrednovanju tih sposobnosti.

Na početku današnje manifestacije državnu zastavu podigli su stariji vodnik Dalibor Anđelković, prvoplasirani takmičar u „vojnom višeboju“ na 6. sportskom prvenstvu Vojske Srbije i zastavnik Ilija Čorugić, prvoplasirani takmičar u streljaštvu u disciplini „puška“ na 6. sportskom prvenstvu Vojske Srbije.

U naredna četiri dana na sportskim borilištima i poligonima nadmetaće se sportske ekipe Kopnene vojske, Generalštaba, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Komande za obuku i Ministarstva odbrane.

Proglašenje ekipnih pobednika i svečano zatvaranje biće održano 31. maja.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i državni sekretari u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i Bojan Jocić, članovi proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne zvanice iz sportskog i javnog života.

Povezane vesti