Završeno takmičenje izviđačkih jedinica

Subota, 28.9.2019 | Obuka
Dodelom prelaznog pehara i diploma najuspešnijim pojedincima i ekipama, završeno je Četvrto takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, u rejonu Kovilja.

Prvo i drugo mesto pripalo je izviđačkim odeljenjima Treće brigade kopnene vojske, dok je treće mesto zauzela jedna od ekipa Druge brigade KoV.
 
U dvodnevnom sportskom nadmetanju osam ekipa proveravana je obučenost, izdržljivost, preciznost, spretnost i snalažljivost pripadnika izviđačkih jedinica.
 
Kod Kovilja i na strelištu „Aerodrom“ kod Sombora najbolji izviđači takmičili su se u uslovima slabe vidljivosti, neprekidne kiše i jakih pljuskova, što u kombinaciji sa zahtevnim zadacima iziskuje vrhunsku psihofizičku spremnost.
 
Na ovogodišnjem odmeravanju snaga, sedmočlane izviđačke ekipe prelazile su određene prepreke na stazi dužine od oko 20 kilometara, takmičari su savlađivali stazu veština, vodenu prepreku desantnim čamcem, žičanu prepreku i kontaminirano zemljište, izvlačili ranjenika i „oštećena vozila“, rešavali zadatke iz orijentacije, izrađivali ložišta i zamke i rešavali brojne druge zadatke.
Ključne reči

Povezane vesti