Načelnik Generalštaba s polaznicima 63. klase Komandno-štabnog usavršavanja

Ponedeljak, 3.7.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obratio se danas, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, polaznicima 63. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

General Diković je govorio o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i osvrnuo se na mesto i ulogu Vojske Srbije u sistemu odbrane Republike Srbije.

- Značaj konstantnog usavršavanja oficira tokom profesionalne karijere je veliki, a Komandno-štabno usavršavanje vas, pored osnovnih - zanatskih znanja, uči kako da šire analizirate aktuelnu bezbednosnu situaciju. Izazove uočavajte, rizike pratite, a na pretnje adekvatno odgovarajte, jer ako problem koji je oko vas ne rešite za kratko vreme – vi ulazite u taj problem – rekao je general Diković.

Govoreći o stanju u Vojsci, načelnik Generalštaba je istakao da nam predstoji značajnije opremanje ratnog vazduhoplovstva i Kopnene vojske.

– Vreme u kojem ćete raditi biće bolje za sve nas, a nakon školovanja bićete raspoređeni na veoma odgovorne dužnosti i dati svoj doprinos da Vojska Srbije bude još efikasnija — dodao je general Diković, posebno ukazujući na značaj brige o ljudima.

Predavanju u Generalštabu prisustvovali su načelnik Vojne akademije general-major Goran Zeković, načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Miroslav Talijan.

Povezane vesti