Načelnik Generalštaba obišao Komandu za obuku

Četvrtak, 27.9.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišao je danas Komandu za obuku u kasarni „Topčider“ u Beogradu,

Načelnik Generlštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji načelnika Kabineta načelnika Generalštaba pukovnika Stevana Kotarlića, obišao je danas Komandu za obuku u kasarni „Topčider“ u Bogradu.

Komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović referisao je načelniku Generalštaba o misiji, nadležnostima i zadacima sastava kojim komanduje, naglašavajući da je Komanda za obuku ove godine izvršavanjem dodeljenih zadataka dala pun doprinos unapređenju individualne obučenosti svih pripadnika sistema odbrane.

General Mojsilović je stekao uvid u trenutno stanje u Komandi za obuku, nakon čega je predstavio prioritete i mere koje će biti preduzete na izgradnji operativnih sposobnosti Komande za obuku i Vojske Srbije. 

Komanda za obuku je operativni sastav Vojske Srbije u miru namenjen za individualnu obuku vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kandidata za profesionalne vojnike i pripadnike aktivne rezerve; obuku kandidata za podoficire; usavršavanje kadra i kolektivnu obuku teritorijalnih jedinica. U sastavu Komande za obuku su, osim centara za obuku, i komande za razvoj teritorijalnih brigada.

Povezane vesti