General Diković posetio preduzeće PPT Namenska u Trsteniku

Utorak, 24.7.2018 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišao je danas sa članovima svog proširenog kolegijuma Privredno društvo za proizvodnju namenskih proizvoda PPT Namenska iz Trstenika.

Tokom posete trsteničkoj fabrici, načelniku Generalštaba Vojske Srbije su predstavljeni kapaciteti, poslovni rezultati i planovi za dalji razvoj tog akcionarskog društva, čija je pretežna delatnost proizvodnja oružja i municije.

U nastavku posete general Diković je sa generalnom direktorkom PPT Namenske Anđelkom Atansković obišao halu za proizvodnja komponenata sistema, laboratoriju za ispitivanje i pogon za montažu gotovih proizvoda u Hali kopnene vojske i Halu ratnog vazduhoplovstva i PVO, koja je nedavno renovirana uz pomoć države.

Fabrika u Trsteniku predstavlja, prema rečima generala Dikovića, vrlo dobar primer preduzeća koje je sopstvenim znanjem, entuzijazmom i kapacitetima, uz pomoć državnog rukovodstva, izašlo iz teškoća i koje danas posluje sa pozitivnim bilansom i uspešno se održava na domaćem i svetskom tržištu.

– Imajući u vidu značaj razvoja domaće industrije, naša je sreća što u Srbiji postoji ovako uspešna firma čije proizvode možemo koristiti, rekao je, između ostalog, general Diković.

U Trsteniku je danas održana sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba, na kojoj su, između ostalog, razmatrani i analizirani bezbednosna situacija u zemlji i operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

Povezane vesti