Vojska Srbije pomogla stanovništvu u opštini Blace

Petak, 10.7.2020 | Civilno-vojna saradnja
Deo jedinica Vojske Srbije angažovanih na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u otklanjanju posledica poplava u opštini Blace izvršio je sve svoje zadatke i danas se vraća u kasarne.

Prema rečima komandanta 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske potpukovnika Borka Bućkovića, pripadnici Vojske Srbije još jednom su potvrdili spremnost da se u kratkom roku angažuju kad god i gde god je pomoć građanima potrebna.

— Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona na teritoriji opštine Blace bili su angažovani na izvođenju radova na rekonstrukciji puteva, uređenju rečnih korita, bedema i odvodnih kanala, kao i na sanaciji štete na privatnim posedima i zaključno sa današnjim danom sve svoje zadatke su izvršili. Inžinjerijske radne grupe učinile su sve da se na teritoriji opštine život normalizuje — rekao je potpukovnik Bućković.

On je naveo da je u selu Popova izvršeno čišćenje i produbljivanje korita reke duž putne komunikacije u dužini od 400 metara, čime je reka vraćena u korito i nalazi se ispod nivoa puta. Takođe, pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona popravili su oštećene deonice puta u dužini od 850 metara u rejonu sela, izradili i rekonstruisali bedem oko reke u dužini od 70 metara i izradili prilaz seoskim domaćinstvima na četiri lokacije.

Meštani sela zahvalni su Vojsci Srbije za koju kažu da znaju da je uvek tu za njih i da u nju veruju. Ivica Smiljković ima samo reči hvale za pripadnike vojske.

— Zahvalni smo im na svemu što su učinili do sada za nas, jer su poplave za sobom ostavile mnogo problema i da nije bilo vojske sve bi ovo trajalo mnogo duže. Oni su među prvima pritekli u pomoć — rekao je Smiljković.

Angažovanje pripadnika 310. inžinjerijskog bataljona na teritoriji opštine Blace počelo je 29. juna posle vremenskih nepogoda koje su zadesile pojedina područja u Srbiji.

Pripadnici Vojske Srbije su među prvima pružili pomoć ugroženom stanovništvu u Arilju, Blacu, Ivanjici, Prokuplju, Kruševcu, Kraljevu, Trsteniku, Gornjem Milanovcu i Malom Zvorniku.

Povezane vesti