Zapažen uspeh vojnih sportista na prvenstvu Srbije u dugom triatlonu

Petak, 4.10.2019 | Sport u Vojsci
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarali su danas sa pripadnicima reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su postigli zapažen uspeh na nedavno održanom Državnom prvenstvu Srbije u triatlonu na dugoj distanci na Adi Ciganliji.

U veoma zahtevnoj i kompleksnoj disciplini učestvovali su pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ zastavnik  Igor Vuković i zastavnik  Igor Sokolovski, koji su i članovi vojne reprezentacije u triatlonu. Vuković je kroz cilj prošao u vremenu 4:49:59, dok je Sokolovski stazu završio za 5:00:10, što je bilo dovoljno za 1. i 2. mesto u kategoriji „Vojska i policija“. U kategoriji štafeta, pripadnici Vojske osvojili su odlično 3, 10. i 11. mesto u konkurenciji 23 štafete.
 
Ministar Vulin i general Cvetković čestitali su na zapaženom uspehu vojnim sportistima, ističući da je značaj njihovih rezultata još veći imajući u vidu da su se takmičili rame uz rame sa profesionalnim sportistima.
 
Zastavnik Vuković, koji je ostvario najbolji rezultat u kategoriji „Vojska i policija“, istakao je da je triatlon veoma zahtevan sport koja obuhvata plivanje, biciklizam i trčanje.
 
— Ta tri sporta imaju svoje specifičnosti kada je reč o treniranju, a reč je, takođe, o dugim distancama za koje moramo da se spremimo. Na ovom prvenstvu ostvarili smo dobre rezultate i to je ujedno bila i provera pred odlazak na svetske vojne igre koje nas očekuju u Kini — istakao je zastavnik Vuković, dodajući da je veoma zadovoljan svojim rezultatom, kao i rezultatom svojih kolega.

Jedan od učesnika na prvenstvu u kategoriji štafeta je kapetan Slobodan Ivković, koji je član vojne reprezentacije u orijentiringu. On ističe da je to za njega bilo novo iskustvo u toj disciplini, ali je izrazio zadovoljstvo što je bio deo ekipe.
 
— Ovo je bila veoma dobra priprema i trening za odlazak na svetske vojne igre u Kini — naglašava kapetan Ivković ocenjujući da je vreme koje je postigao u rangu očekivanog.
 
Pripadnici bataljona „Kobre“ na današnjem susretu uručili su ministru Vulinu Statuu osvojenu na Državnom prvenstvu u dugom triatlonu, u znak zahvalnosti za podršku triatlon ekipi „Kobre“.

Povezane vesti