Sastanak sa delegacijom ministarstava odbrane Ruske Federacije i Republike Belorusije

Sreda, 26.6.2019 | Međunarodna saradnja

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić primio je danas delegaciju ministarstava odbrane Ruske Federacije i Republike Belorusije, koja učestvuje na vežbi „Slovensko bratstvo 2019“.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija istrajati u svojoj vojnoj neutralnosti i biti osposobljena da štiti svoju teritoriju i građane.

Govoreći o značaju ove vežbe, kao simbolu prijateljstva i dobrih odnosa tri zemlje, predsednik Vučić je naglasio da je ovo jedan od načina jačanja veza vojnih struktura Srbije, Rusije i Belorusije, kako bi se odgovorilo izazovima savremenog sveta.

Sagovornici su konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo i da su veoma zadovoljni uspešnim izvođenjem vežbi, koje se ove godine održavaju peti put.

Sastanku su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Miroslav Talijan.

Delegaciju ministarstava odbrane Ruske Federacije i Republike Belorusije predvodili su zamenik načelnika Štaba vazdušno-desantnih jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije general-major Aleksej Vasiljevič Naumec i zamenik komandanta Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Republike Belorusije pukovnik Vladimir Vladimirovič Belij.

Povezane vesti