Obeležena 27. godišnjica od smrti narodnog heroja Milana Tepića

Subota, 29.9.2018 | Kultura i tradicija

U Beogradu je danas održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 27 godišnjice od smrti narodnog heroja Milana Tepića.

Kod spomenika narodnog heroja Milana Tepića, u istoimenoj ulici u Beogradu, danas je održana ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 27. godišnjice od smrti narodnog heroja Milana Tepića.

Venac je položila delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti predvodio je državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić. Vence su položili članovi porodice, predstavnici udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i građani.

Milan Tepić je rođen u mestu Komlenac kod Kozarske Dubice, 1957. godine, a poginuo je u Bedeniku kod Nove Rače, 29. septembra 1991. godine ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi neprijatelj ubijao njegove vojnike. Major Milan Tepić digao je u vazduh vojno skladište i sebe. Spomenik Milanu Tepiću otkriven je 29. septembra 2017. godine na 26. godišnjicu od smrti narodnog heroja.

Predsedništvo SFRJ je 19. novembra 1991. godine posthumno odlikovalo majora Milana Tepića „za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ Ordenom narodnog heroja Jugoslavije i proglasilo narodnim herojem Jugoslavije.

Povezane vesti