Obilazak jedinica Rečne flotile u Novom Sadu i Šapcu

Utorak, 26.5.2020 | Aktivnosti NGŠ
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je, sa saradnicima, jedinice Rečne flotile razmeštene u garnizonima Novi Sad i Šabac.

General Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u Rečnoj flotili i ostvario uvid u stanje i operativne sposobnosti.

U kasarni „Aleksandar Berić“ u Novom Sadu, general Mojsilović je obišao komandu Flotile i Prvi rečni odred. Tom prilikom je sagledao osposobljenost plovnog sastava za borbenu upotrebu i sposobnosti logističke jedinice za dokovanje brodova, dok su pripadnici ronilačke čete predstavili specijalno naoružanje i opremu koju koriste.

Načelnik Generalštaba je potom u kasarni „Cerski junaci“ u Šapcu obišao Prvi pontonirski bataljon Rečne flotile, gde je sagledao radioničke i kapacitete za obuku i obišao inžinjerijska, amfibijska i pontonirska sredstva kojima raspolaže ova jedinica.

General Mojsilović je istakao da su pripadnici Rečne flotile, osim za realizaciju borbenih i neborbenih aktivnosti u zahvatu unutrašnjih plovnih puteva, spremni da odgovore i drugim izazovima, što su u prethodnom periodu pokazali izvršavajući raznovrsne zadatke na suzbijanju i sprečavanju širenja kovida 19.

Povezane vesti