General Draganić obišao učesnike vežbe „Pržar 2016“

Sreda, 5.10.2016 | Obuka

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić obišao je danas učesnike vežbe „Pržar 2016“ u Centru za obuku putem simulacija.

Zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić, u pratnji načelnika Uprave za obuku i doktrinu brigadnog generala Marinka Pavlovića, obišao je danas u Centru za obuku putem simulacija u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, učesnike vežbe „Pržar 2016“.

Reč je o petodnevnoj vežbi podržanoj računarskim simulacijama 46. tenkovskog bataljona i mehanizovane čete 47. mehanizovanog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske po temi „Ojačani tenkovski bataljon u napadu na mehanizovanu četu“, a to je i prva dvostrana vežba koja se putem simulacija realizuje u Centru.

Na vežbi uz pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske učestvuju i pripadnici Žandarmerije i Crvenog krsta Srbije.

Tokom vežbe, obe komande dobijaju brojne supozicije sa kojima bi se mogle sresti u realnoj situaciji u realnom borbenom okruženju. U toku izvođenja napadnih i odbrambenih operacija komande bataljona i čete uigrava se i  saradnja sa jedinicama žandarmerije, Crvenog kursa i medijima u zoni operacije. 

Povezane vesti