Ministar odbrane i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije u 250. raketnoj brigadi za PVD

Sreda, 2.1.2019 | Aktuelnosti

Ministar odbrane i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije obišli su danas pripadnike Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za PVD.

Ministar Vulin: Za Vojsku Srbije nema praznika


Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva  i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, obišli su danas pripadnike Drugog raketnog diviziona 250. raketne brigade za PVD u kasarni „Major Milan Tepić“ u Jakovu.

Prema rečima ministra Vulina, 250. raketna brigada je „herojska brigada i jedna od naših najpoznatijih jedinica“.

– To je herojska brigada iz vremena NATO agresije, brigada koju pamtimo po obaranju nevidljivog aviona, a za njih itekako vidljivog. Brigada koja je i u miru uspela da sačuva sve svoje sposobnosti i vrline. Nivo ispravnosti tehnike je na izuzetno visokom nivou, kao i motivisanost i moral ljudi. Vojska Srbije nema slobodan dan, nema praznike, uvek je spremna da brani naš suverenitet i naš način života, rekao je ministar odbrane i poručio da Srbija može da bude sigurna, spokojna i mirna.

– Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana se obnavljaju i jačaju i samim tim jača se i mogućnost mira. Srbija može da se pouzda u svoju vojsku. Naša vojska će imati povećanje plate od devet procenata, stvari u vojsci se menjaju na bolje i zahvaljujući upornosti i razumevanju našeg vrhovnog komandanta i predsednika Vučića čitava država razume da je potrebno pomoći svojoj vojsci i da svaki pripadnik Vojske Srbije zaslužuje posebno poštovanje, zaključio je ministar Vulin.

Komandant Drugog raketnog diviziona major Goran Lekić rekao je da je zadatak jedinice kontrola i zaštita suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije i da u sadejstvu sa jedinicama lovačke avijacije i VOJIN doprinose da nebo iznad Srbije bude bezbedno i sigurno.

Povezane vesti