Analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2016. godinu

Petak, 5.5.2017 | Aktuelnosti

Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2016. godinu održana je danas u Domu Garde u beogradskoj kasarni „Topčider“.

Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2016. godinu održana je danas u Domu Garde u Topčideru.

Analizi su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, kao i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.
 
U toku analize sagledani su rezultati rada Vojske Srbije u 2016. godini, dostignuća u izgradnji operativnih i funkcionalnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, kao i Vojske Srbije u celini za izvršenje dodeljenih misija, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Zaključeno je da su operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije tokom minule godine podignute na viši nivo i konstatovane perspektive daljeg jačanja sposobnosti Vojske Srbije u ovoj godini. Definisani su, takođe, i konkretni zadaci za unapređenje sposobnosti Vojske Srbije u 2017. godini.
 
Po završetku današnje analize, organizovan je prikaz dela naoružanja i opreme Vojske Srbije, kao i prikaz izdavačke delatnosti Medija centra „Odbrana“. 

Povezane vesti