Udruženja vojnih veterana u spomen-sobi Kopnene vojske

Utorak, 17.4.2018 | Kultura i tradicija

Predstavnici Udruženja veterana vojnoobaveštajne službe, na čelu sa general-majorom u penziji Radoslavom Škorićem, obišli su Spomen sobu Kopnene vojske u Nišu.

Goste je primio komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, sa saradnicima.

General Škorić je iskazao veliku čast što je ispred delegacije koju je predvodio mogao da pohvali generala Simovića i sve one koji su učestvovali u izgradnji ovog veličanstvenog zdanja. Naglasio je da sadržaje koje poseduje muzej treba da vidi što veći broj aktivnih i penzionisanih vojnih lica, a posebno građana. 

Pomen poginulima, u prisustvu predstavnika udruženja, izvršio je vojni sveštenik, kapetan Đorđe Dimić. 

Prema planu posete, predstavnici udruženja imali su priliku da u niškoj kasarni „Aerodrom“ prisustvuju prikazu osposobljenosti i opremljenosti pripadnika 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade, kao i da obiđu Spomen sobu te elitne jedinice.

Spomen-sobu Kopnene vojske posetila je i delegacija Udruženja veterana 63. padobranske brigade, koju je predvodio potpukovnik u penziji Vidoje Kovačević, koji se u ime svih prisutnih zahvalio generalu Simoviću i njegovim saradnicima, za ideju, istrajnost i upornost prilikom izrade ovog sveobuhvatnog i jedinstvenog muzeja, u kome se nalaze i imena njihovih saboraca i svih onih koji su izgubili živote u borbi za slobodu, posebno u ratovima devedesetih godina prošlog veka.

Povezane vesti