General Diković s komandantom NATO snaga iz Napulja

Sreda, 31.1.2018 | Međunarodna saradnja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao s komandantom Komande Združenih snaga NATO-a iz Napulja admiralom Džejmsom Fogom Trećim.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u Beogradu s komandantom Komande Združenih snaga NATO-a iz Napulja admiralom Džejmsom Fogom Trećim, koji boravi u poseti Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

General Diković i admiral Fogo su razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i saradnji Vojske Srbije sa NATO-om, pre svega sa Komandom Združenih snaga iz Napulja, u čijoj odgovornosti su i međunarodne snage na Kosovu i Metohiji.

Izražavajući zadovoljstvo odlukom admirala Foga da poseti Srbiju na samom početku svog mandata, general Diković je istakao da je Vojska Srbije zadovoljna vojnom saradnjom sa Alijansom u okviru Partnerstva za mir i ponovio opredeljenje naše zemlje da zadrži status vojno neutralne države.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, general Diković je ocenio da Kfor predstavlja važan faktor opšte bezbednosti i stabilnosti i dodao da saradnju naše vojske s međunarodnim snagama na KiM treba i dalje unapređivati na temeljima uspostavljnog poverenja, uvažavanja, međusobnog razumevanja i transparentnosti.

Admiral Fogo je pre susreta s generalom Dikovićem posetio Ministarstvo odbrane, gde je razgovarao s ministrom Aleksandrom Vulinom i obišao Malu ratnu salu Starog generalštaba. Admiral će u toku dana posetiti Vojnu kancelariju NATO-a za vezu i Ministarstvo spoljnih poslova.

Povezane vesti