Nove smene vojnih medicinara u misijama EU

Petak, 28.9.2018 | Multinacionalne operacije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović primio je danas u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu pripadnike VS koji će biti angažovani u misijama Evropske unije u Somaliji i Centralnoafričkoj Republici.

Potpukovnik Đorđe Vukmirović, lekar Vojnomedicinske akademije, odlazi u Misiju EU za obuku bezbednosnih snaga Centralnoafričke Republike (EUTM RCA), gde će narednih šest meseci biti šef sanitetske službe i ujedno savetnik komandanta misije za medicinska pitanja. Trenutno je u ovoj misiji angažovano sedam pripadnika Vojske Srbije.

U Misiju EU za obuku bezbednosnih snaga Somalije (EUTM Somalia) odlazi potpukovnik Jovan Mladenović, lekar VMA, koji će biti na dužnosti šefa sanitetske službe u misiji, i medicinski tim prevođen potpukovnikom Daliborom Stevanovićem, takođe lekarom VMA. Sada se u ovoj misiji nalazi šest pripadnika Vojske Srbije.

Prijemu su prisustvovali pukovnik Željko Tramošljika iz Združene operativne komande i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović.

Povezane vesti