Komandant Kopnene vojske primio delegaciju rečnih jedinica

Ponedeljak, 6.8.2018 | Kultura i tradicija

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović primio je danas, u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, delegaciju rečnih jedinica VS.

Povodom Dana rečnih jedinica – 6. avgusta, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, u ime načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića, primio je danas u Domu Vojske Srbije u Novom Sadu delegaciju tog roda, koju je predvodio komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić.

– Jedinica u kojoj službujete, Rečna flotila, ima dugu tradiciju, a njene pripadnike karakterišu međusobno poštovanje, solidarnost, briga o kolektivu, zajednički rad, borbenost i srčanost, posvećenost poslu, ljubav prema brodovima i našim rekama u Srbiji. Meni je drago da ste vi, koji ste danas izabrani da reprezentujete Rečnu flotilu, svoju struku, čast i dostojanstvo, uspešni na svojim formacijskim dužnostima i da volite svoju jedinicu, rekao je general Simović obraćajući se delegaciji.

– Želim vam da i dalje volite svoju Rečnu flotilu, Kopnenu vojsku, Vojsku Srbije i otadzbinu Srbiju. U ime načelnika Generalštaba i svih pripadnika Kopnene vojske, čestitam vam Dan roda rečnih jedinica i Dan Rečne flotile sa željom da imate dobro zdravlje i da i u narednom periodu postižete odlične rezultate, poželeo je pripadnicima rečnih jedinica i Rečne flotile komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

U delegaciji rečnih jedinici su, osim kapetana bojnog broda Andrije Andrića, bili i potporučnik Nikolina Popović, zastavnik Predrag Krnjajić, desetar Milan Pajić i vojni nameštenik Jovan Jeremić.  

Budimir M. Popadić. MC Odbrana

Povezane vesti