General Žarković predao dužnost načelnika Uprave za operativne poslove

Petak, 8.6.2018 | Aktuelnosti

U prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, brigadni general Duško Žarković predao je danas, na svečanosti u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, dužnost načelnika Uprave za operativne poslove.

General Žarković odlazi na dužnost komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, a do postavljenja novog načelnika Upravom za operativne poslove će rukovoditi pukovnik Milorad Vidaković.

U svom obraćanju kolektivu Uprave za operativne poslove, general Diković je istakao da je radom na ovoj odgovornoj dužnosti general Žarković apsolutno zaslužio poverenje i da zato ide na dužnost komandanta vida.

– Odajem Vam priznanje za sve što ste realizovali kao načelnik Uprave za operativne poslove, a za to su svakako zaslužni ljudi koje ste pravilno usmeravali i pravilno vodili. Želim vam mnogo uspeha na novoj dužnosti i siguran sam da ćete ostvariti dobre rezultate – rekao je, između ostalog, general Diković.

General Žarković je, sumirajući utiske, istakao da je ponosan što je bio na čelu Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije.

– Zadovoljstvo mi je bilo obavljati dužnost načelnika Uprave i raditi sa ovim ljudima, kojima ovom prilikom zahvaljujem. Pukovniku Vidakoviću želim uspeh u radu i da, težeći ka daljem usavršavanju, unapredi dostignuti nivo sposobnosti Uprave. Znanje i iskustvo koje sam stekao na ovoj dužnosti biće mi, uveren sam, od velike koristi tokom dalje karijere – zaključio je general Žarković.

Povezane vesti