„Grifoni“ uspešno izveli obuku na prevodnici „Kajtasovo“

Četvrtak, 14.5.2020 | Obuka
Pripadnici Bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ iz sastava 72. brigade za specijalne operacije realizovali su, na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, obuku za izvođenje protivterorističkih dejstava na objektima rečnog saobraćaja. Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, „Grifoni“ su dejstvovali na kopnu, vodi, pod vodom i u vazdušnom prostoru.

Današnjem segmentu obuke na prevodnici „Kajtasovo“ u blizini Banatske Palanke prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je, tom prilikom, istakao da su pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i tokom borbe sa kovidom 19 pokazali svoju vrednost.
 
— Kao što su se pokazali tokom borbe protiv kovida, na čemu im iskreno zahvaljujem, tako su pokazali i da se njihov povratak u kasarne, u svakodnevni život, dogodio veoma brzo i bez ikakvih problema. Oni su već sada počeli sa uvežbavanjem, sa nastavkom svakodnevnog pripremanja i obučavanja, i pokazuju da 72. brigada za specijalne operacije nema razloga da se stidi nijedne druge specijalne jedinice na svetu — istakao je ministar odbrane i dodao da su opremljeni najsavremenijim naoružanjem, najboljom i najnovijom opremom, a da kvalitet tih ljudi može da služi samo na ponos čitavoj Vojsci Srbije.
 
Desant ronilaca iz vazduhoplova i čamaca na vodu, zatim desant primenom tehnike za brzo spuštanje iz helikoptera i izvođenje diverzije na objekte rečnog saobraćaja, kao i evakuacija vodenim putem, aktivnosti su koje su prikazane tokom današnjeg obuke.

Povezane vesti