Obilazak 63. padobranske brigade

Petak, 10.7.2020 | Iz jedinica
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Tokom obilaska, prikazana su tri segmenta obuke profesionalnog sastava i vojnika na služenju vojnog roka martovske generacije — za specijalnost sastavljač padobrana, zatim zajednička i osnovna padobranska obuka, te padobranski skokovi. Padobranci su izveli više skokova sa preletom je i svi su pokazali zavidan nivo stečenih znanja i veština.

Prema rečima ministra Vulina, pripadnici 63. padobranske brigade, u sklopu svojih redovnih aktivnosti i obuke, danas su izveli jedan od najzahtevnijih skokova sa visine više od 4.000 metara.

— Uspešno su se prizemljili u zadatu padobransku prostoriju i pokazali da su sa uspehom završili ovaj segment padobranske obuke. Svi pripadnici 63. padobranske brigade neprekidno se obučavaju, to im je omogućeno jer imaju dovoljno letelica koje mogu da koriste, imaju najsavremeniju opremu, najsavremenije i najmodernije padobrane koji postoje na tržištu. Sve što može da se plati malo je i nije skupo kada vidite na koji način se koriste i koliko su naši ljudi obučeni, spremni i sposobni da izvrše baš svaki zadatak koji se postavlja pred njih. Svi pripadnici 63. padobranske brigade se svakodnevno obučavaju i uvek su spremni da ispune svaki zadatak — naglasio je ministar odbrane.

Na kraju obilaska, komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić uručio je ministru odbrane crvenu beretku, tradicionalni poklon padobranaca. 

Povezane vesti