Vežba raseljavanja ratne i materijalne rezerve pešadijskog bataljona

Sreda, 24.10.2018 | Obuka

U kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu danas je izvedena vežba „Raseljavanje ratne i materijalne rezerve pešadijskog bataljona“.

Vežbi su prisustvovali komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović, komandanti jedinica Komande za obuku i organi za logistiku svih jedinica Komande za obuku.

Tom prilikom, general Petrović naglasio je da je cilj vežbe sagledavanje mogućnosti raseljavanja pokretnih stvari jednog pešadijskog bataljona planiranim snagama i sredstvima u realnom vremenu.

Reč je o vežbi ključnih elemenata jedinice, na kojoj je prikazan  rad komande brigade i potčinjenih sastava u toku raseljavanja pokretnih stvari pešadijskog magacina što znači da su praktično proigrane različite situacije do kojih može doći. Takođe, izvršeno je i praktično merenje vremena potrebnog za tu aktivnost.

Nakon vežbe, koja je prema ocenama nadležnih uspešno realizovana, sledi analiza, te će se na osnovu stečenih iskustava definisati  kriterijumi i norme nephodne za jednoobraznu izradu dokumenata. 

Povezane vesti